Een warm idee

DDiD jury lid Warm Sweater Day Design Competition

Directeur DDiD Stella van Himbergen overhandigt Anna Kobierowska haar prijs

Warm Sweater Day Design Competition is een wedstrijd voor alle tweede tot vierdejaars studenten van alle Nederlandse Design en Fashion Design academies.
De mode-industrie is helaas een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Ook misstanden aan de ‘people’ kant zijn aan de orde van de dag. Daarom wordt  niet alleen de nadruk gelegd op verwarmend design, maar ook aandacht besteed aan duurzaamheid. Door wie wordt het gemaakt en van welk materiaal?

Overal in de wereld staan ontwerpers op die werken vanuit een duurzame filosofie. De opdracht voor studenten is dus: ontwerp jouw duurzame idee om jezelf warm te houden.
Op 16 februari 2012 werden de winnaars bekend gemaakt bij Maison de Bonneterie Amsterdam

Taina Maraschini, studente van de Willem de Kooning Academie Rotterdam, scoort met haar ontwerp Cocoon hoog op de criteria originaliteit, draagbaarheid en duurzaamheid. Anna Kobierowska van Hogeschool ArtEZ in Arnhem won met haar ontwerp My Escape in de categorie design. Joelle Linden van Design Academy Eindhoven kreeg een eervolle vermelding van de jury voor haar interpretatie van een Turkse schaapherdersdracht.

Taina Maraschini en Anna Kobierowska krijgen een op maat en persoonlijk coachingstraject uitgevoerd door Dutch Design in Development over hoe een eerlijk en duurzaam product succesvol in de markt te zetten.
Taina’s ontwerp wordt in productie genomen door INTI Knitwear om als symbool van de Warme Truiendag 2013 te dienen.

De ontwerpwedstrijd werd dit jaar voor het eerst georganiseerd voor tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten van Nederlandse Fashion en Designacademies (HBO). Dit weekend zijn de ontwerpen nog te zien bij Maison de Bonneterie Amsterdam, daarna reizen de ontwerpen door naar het filiaal in Den Haag.

DDiD is partner van dit project van het Klimaatverbond en lid van de jury.