Europese distributeur pakt ook Peruaanse draad op

fair trade_producent_Alpaca_Scaapi_DDiD

Scaapi is een Europese distributeur en groothandel gespecialiseerd in verantwoorde unieke garens. Eerder selecteerden we een duurzame producent in Afghanistan voor de uitbreiding van de garencollectie. Scaapi kwam met een vervolgopdracht en vroeg DDiD een duurzame fair trade producent te selecteren om een exclusief kwalitatief hoogwaardig garenmerk te ontwikkelen. 

DDiD selecteerde voor Scaapi een fair trade producent in Peru. Een van de eerste exporteurs van alpaca vezel van Peru. Het bedrijf is gespecialiseerd in lokale vezel selectie en sourcing, kleurontwikkeling, het ontwikkelen van garens en breigoed productie. Ze ontwerpen de hoogste kwaliteit alpaca en alpaca mix garens en staan ​​bekend om luxe en kleur.

Garens worden met de hand geverfd met uitsluitend biologische en natuurlijke kleurstoffen gewonnen uit plantaardige en natuurlijke grondstoffen. De chemische stoffen die worden gebruikt in hun processen zijn OEKO TEX gekeurd en bevatten geen zware metalen of giftige stoffen.

Peru is de grootste producent en exporteur van alpaca vezel in de wereld en produceert jaarlijks 4.000 ton vezel /fleece. Alpacavezel wordt beschouwd als een luxe vezel. Rivalen zijn de populaire vezels zoals cashmere en pashmina. Het is een gladde, fluweelachtige, zeer lichte, zacht en duurzame vezel.

De alpaca, samen met de lama waren gekoesterde dieren voor de Inca-beschaving en een integraal onderdeel van het dagelijks leven in het Andesgebied. Alpaca’s werden beschouwd als een grote waarde en werden alleen gebruikt door de Inca royalty. Zij beschouwden de alpaca als een bron van rijkdom en gebruikte het als wettig betaalmiddel.
Tegenwoordig is de alpaca de belangrijkste component van de economie van meer dan 65.000 gezinnen op het platteland, herders en fokkers in de Andes-regio van Peru.
Alpaca is een gedomesticeerd ras van een Zuid-Amerikaanse lama, een bultloze kameel die leeft in de hoge berggebieden van Chili, Peru en Bolivia. Alpaca vezels zijn er in meer dan 24 natuurlijke tinten waardoor het een aantrekkelijk alternatief is voor topontwerpers wereldwijd.

Alpaca wol is wat glanzend en ziet er daarom uit als zijde. De vezel is sterker en warmer dan schapenwol. Door de holle vezel heeft Alpaca goede thermische eigenschappen, ademend bij warmte en kou. En is hypoallergeen en minder irriterend voor de huid dan schapenwol.
De meest waardevolle alpaca vezel is “Baby alpaca”, deze is zachter en fijner dan de volwassen vezels. Baby alpaca is de eerste schering van een jong dier.

Michelle du Plessis, Scaapi: “ Ik ben zeer tevreden met de hoogwaardige kwaliteit van de garens en de wijze waarop ze gemaakt zijn. In Peru zijn prachtige kleuren ontwikkeld in een palet van Dune, Cacti, Desert tot en met Clay en Ocean.”

Scaapi presenteert haar duurzame, ethisch geproduceerde garens van 31 maart tot 2 april 2017 tijdens de H + H Cologne beurs in Duitsland, hal 2.2 stand 080. Het merk Kokon zal tijdens deze beurs te zien zijn op een speciaal platform voor duurzame producten Cologne goes green exhibition hal 3.1

Voor garenwinkels in Europa te bestellen via B2B website

Alpaca_Scaapi_DDiD