Met EIGEN voor ons allen

Duurzaam keukengerei_DDiDAls startende ondernemer wilde Petra Hart het draagvlak en het aanbod van eerlijke, modieuze kleding vergroten. “Mijn drijfveren? Passie voor rechtvaardigheid, bijzondere producten en mensen! Het is mijn droom dat mode vanzelfsprekend eerlijk en duurzaam zal zijn.“
Petra wilde graag een duurzame conceptstore opzetten. Tegelijkertijd kwam zij met het idee in de training Fair & Green Design om voor haar werkgever eco lifestyle producten te ontwikkelen en een sustainable urban brand in de markt te zetten.

Met een achtergrond in European Fashion Business School TMO, studeerde Petra af op het thema: How to create mutual chances by means of hip&honest fashion from Africa in the Dutch fashion industry?
‘’Het verschil tussen rijk en arm is iets wat mij sinds jonge leeftijd al bezig houdt.
Wat ik geleerd heb is dat eerlijke handel mogelijk is, ook in de kledingindustrie. De huidige kledingindustrie moet nog veel veranderingen ondergaan om op alle gebieden van de supply chain eerlijk te zijn. Plus 100% duurzaam bestaat nog niet.“

Productontwikkeling van A tot Z
“De kennis die ik tijdens de training Fair & Green Design heb opgedaan was voor mij persoonlijk erg nuttig, omdat ik meer verdieping heb gekregen op gebied van duurzame productontwikkeling. Van A tot Z! Ook voor het sourcen van nieuwe producten voor het eco-lifestyle merk kwam de cursus goed van pas. Daarnaast vind ik het erg leuk om connecties te maken; mensen en bedrijven aan elkaar te koppelen. De cursus heeft me veel inspiratie en nieuwe contacten gebracht die erg bruikbaar zijn! ”

Inmiddels is Petra eigenaar van de winkel. De naam E I G E N is gekozen door de voormalige eigenaar van de winkel. Petra Hart ziet E I G E N als een huiselijk, kleinschalig warenhuis.
“Ik ben ineens mede vennoot en dat is super spannend!
We werken full time voor E I G E N.  Daarnaast hebben wij een betrokken team om ons heen verzameld dat ons helpt met verkoop in de winkel en communicatie.

We willen graag producten aanbieden die juist zijn. Het verhaal moet kloppen. Hierbij letten we op kwaliteit maar ook op herkomst, ambacht en gekozen materialen.”

Duurzame relaties
“Daarnaast vind ik dat duurzaamheid ook over relaties gaat. We richten ons daarom graag op het creëren van langdurige relaties met onze klanten, producenten en leveranciers. Iedereen is welkom bij E I G E N!

Het sourcen van duurzame producten doen we bij MINT Modefabriek en Maison & Objet in Parijs. Een goed label is het Britse Nkuku, fair trade leverancier in woonaccessoires. Nkuku wil de traditionele vaardigheden van lokale kunstenaars bevorderen en ontwikkelen. Alle producten die Nkuku maakt zijn dan ook geïnspireerd op de traditionele werkwijze en ambachten van handwerkers in Afrika en India.

Ander bijzondere producten zijn hun aanwinst in keukengerei. Malle W. Trousseau– gespot bij Parijs’ populairste warenhuis Merci. De producten brengen veel ambacht met zich mee.  Zoals een handgemaakte walnoot houten broodplank. Of de chicken cooker, een spies die het mogelijk maakt om gevogelte verticaal koken. Ontworpen door Guillaumet Bardet, handgemaakt aardewerk in Frankrijk waardoor ieder stuk uniek is.’’

onderhoudsvrije plant_DDiDOok kan je bij EIGEN terecht voor onderhoudsvrije kamerplanten: Pikaplant Jars. De plant wordt hermetisch afgesloten in een glazen pot en heeft geen onderhoud nodig. Ze recyclen het water en de lucht in hun pot, die natuurlijke biotopen met een hoge luchtvochtigheid nabootst.

“Ambities en plannen genoeg. We willen dat E I G E N een open, warme winkel is waar men graag komt. Niet alleen een winkel maar ook een plek om even tot rust te komen en of opnieuw geïnspireerd te worden. Horecagelegenheid, webshop, workshops in de winkel en het produceren van onze E I G E N producten zitten eraan te komen.”

Meer info EIGEN duurzame conceptstore starten_DDiD