Training Fair & Green Design

Fair & Green Design_DDiD_2017

Wil je slim samenwerken met ‘fair trade’ en duurzame-producenten in opkomende markten, ontwikkelingslanden of in Europa? Wil je fair en eco-effectief design verbinden met productietechniek, marktanalyse en businessmodellen?

DDiD inspireert en helpt bij het vertalen van droom en visie naar een strategie en plan van aanpak om een productassortiment/(eigen) label duurzaam te produceren en succesvol in de markt te zetten

De training Fair en Green Design is al meer dan 6 jaar een succes.
Ruim 170 ervaren professionals en ondernemers uit verschillende disciplines en ambitieuze starters waardeerden de training met een 8,5. Voor veel deelnemers is de training ook de start van hun eigen duurzame onderneming of label.

Als enige geeft de training een diepgaand en compleet inzicht in de actuele ontwikkelingen en mogelijkheden in duurzaam design. De training verbindt fair en eco-effectief design met productietechniek, marktanalyse en businessmodellen.

Ook brengt de training deelnemers in contact met een relevant netwerk van duurzaamheidsexperts, bedrijven en producenten.

Duurzaam-speelgoed-DDiD-QukelDDiD-Saint-Basics

Programma vierdaagse training over fair & green design, duurzame productie en eerlijke handel

In de training komen de volgende thema’s aan de orde:

• De verschillende duurzame design- en productiestrategieën en mogelijkheden w.o. Fair (Trade) – Social en Nature inspired Design, Circulair Design, Cradle to Cradle (C2), DfRem
• Slim samenwerken met ‘fair trade’ en duurzame-producenten in opkomende markten, ontwikkelingslanden en in NL.
• Inzicht in de fair trade markt en de actuele ontwikkelingen op het gebied van fair- en eco-design
• Trends en mogelijkheden in eco-effectieve materialen
• Levenscyclus analyse (LCA)
• Toepassing van verschillende businessmodellen binnen de circulaire economie
• Waarde en alternatieven van verschillende eco- en fair trade keurmerken
• Het maken van een strategie en plan van aanpak voor het in de markt zetten van een fair en duurzaam product (assortiment) voor een (eigen) bedrijf of label
• Marktanalyse en markttoegang creëren
• Duurzaamheid en merkbeleving; ‘branding’: een inspirerend verhaal maken dat zorgt voor waardevermeerdering bij klanten

De training brengt de deelnemers in contact met experts in het veld: een bezoek aan de meest duurzame grote onderneming wereldwijd,  fair trade ondernemers en een bijzonder circulair productiebedrijf.

Het programma bestaat uit vier trainingsdagen inclusief bezoeken aan fair en green retailers. Tijdens de training voer je groepsgewijs praktijkgerichte opdrachten uit en maak je een plan van aanpak voor je (eigen) bedrijf.

Doelgroep/Voor wie?
Ondernemers, ontwerpers, stylisten, inkopers en product- en marketing managers die een eerlijk en groene product range willen ontwikkelen en in de markt willen zetten en/of die meer duurzaamheid in hun loopbaan en activiteiten zoeken. Lees meer over Fair & Green ontwikkelingen van vorige deelnemers.

Deelnemers dienen te beschikken over professionele werkervaring dan wel zijn ambitieuze starters met reeds een achtergrond in (duurzaam) design.

Data training: 10, 24 en 31 maart en 21 april 2017 (vierdaagse training)
Kosten: € 620,- ex btw

Deze bedragen zijn inclusief hand-out en exclusief lunch, reiskosten en btw. Stuur uiterlijk 24 februari 2017 een recente cv en korte motivatie waarom je deze cursus wilt doen.

Voor meer informatie en het programma mail naar info@ddid.nl

Fair-Green-Design-DDiD-2016micro-organisme-fair-green-DDiD