Workshop Circular Design Class Consumer Goods

class circular-design-consumer-goods_DDiD-CIRCO

Fotografie Chantal Bekker

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten. Deze Class start op 21 juni en is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam in de sector consumentengoederen – onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers.

Hoe kun je als productontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan. Nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn hiervoor vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

Praktische informatie

Voor wie?
Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam in de sector consumentengoederen – onder anderen productontwerpers, productmanagers, interieur- en meubelontwerpers. De sector omvat diverse productgroepen zoals electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed en relatiegeschenken. Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Datum
21 juni 2019

Tijd
09.00 – 17.30 uur

Locatie
Utrecht (exacte locatie nader te bepalen)

Kosten
€150 excl. btw per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen €500 excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Trainers
Deze Class wordt geleid door CIRCO-Trainers Tom Evers (D’Andrea & Evers Design) en Stella van Himbergen (Dutch Design in Development).

Aanmelden
Meld je hier aan! Deadline aanmelden is 31 mei 2019

Deze Class wordt aangeboden in samenwerking met BNI, BNO, BNS Crisp, CBM en IDC